Tuesday, December 26, 2006

metin üstündağ


geçtiğimiz cumartesi izmir'de yazarlar sendikasının düzenlediği "Karikatür ve Edebiyat" paneli için taaa istanbul'dan gelen Penguen çizeri sevgili "Met-Üst" Metin Üstündağ ile beraberdik. Kendisiyle uzun yıllardır GIRGIR'ın arka sayfasından olan tanışıklığımız izmir'de ilk defa yüz yüze oldu. Ben kendisine başarılar diliyorum karikatür yolunda.
Foto:Ömer Çam, Metin Üstündağ ve Mustafa Yıldız

Wednesday, December 20, 2006

tiyatro ve karikatür



geçtiğimiz günlerde Suriye'den tiyatro konulu bir karikatür yarışmasında mansiyon ödülü aldığımı yazmıştım. O karikatür şimdi İstanbul'da HALUK BİLGİNER'e ait OYUN ATÖLYESİ'nde sergileniyor.Karikatürün bir kopyasını Oyun Atölyesi benden tiyatrolarında sergilemek için istediler. Güzel bir çerçeve ile şu anda sergileniyor, bu fotoğraflarda onlardan geldi.

tavukmu yumurtadan çıkar? yoksa yumurtamı tavuktan sorusuna sanırsam bir nebze olsun katkım olmuştur...

Monday, December 18, 2006

albüm çalişmalarına başladım


uzun yıllardır karikatür çizmeme rağmen bugüne kadar bana ait bir karikatür albümüm olmamıştı. Onun için bu eksikliğimi gidermek istiyorum. Aşağı yukarı 120 sayfalık renkli ve kaliteli bir albüm hedefliyorum.Albümde bu güne kadar aldğım ödüllü karikatürlerin yanısıra yeni çizdiğim çalışmalarda yer alacak. Bakalım bir yayinevi bulmaya çalışıyorum. Şu ana kadar pek olumlu sonuçlar elde edemedim. İdealist yayınevleri nerdesiniz?????????????????????????

Saturday, December 16, 2006

Friday, December 15, 2006

ben böyle bir yerde yaşamak istiyorum


evet bu şehir bu insanlar beni çıldırtıyor. kendi başıma yerin altında ve tabiki denize yakın bir yer, bir tümsek benim işimi görür.hiç olmazsa kafam dinç olur.yaşasın bireysel özgürlük.

Tuesday, December 05, 2006

BEN



geçtiğimiz hafta sonu karikatürcüler derneğinin 33, olağan genel kurul toplantısı için 2 günlüğüne istanbuldaydım. harem'den sirkeci'ye geçerken sevgili arkadaşım tufan bu fotoğrafları çekti.

Monday, December 04, 2006

FAİR PLAY KARİKATÜR ÖDÜLÜ



Türkiye Olimpiyat komitesinin düzenlediği Sporun her dalında Fair Play'i hedefleyen FAİR PLAY KARİKATÜR YARIŞMASI'nda 1.lik ödülü almaya hak kazandım. Kazanan karikatürümü yayınlıyorum. Ocak ayı içersinde İstanbul'da yapılacak bir törenle bu seneki FAİR PLAY ödülünü alacağım.

Friday, December 01, 2006

ben dışı parlatılmış içi boş bir varlık değilim


italyan aktris Monica Belluci yukardaki sözleri sarfetmiş iyi de etmiş.